Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

POŽÁRY.cz přináší tetování na míru, svůj oblíbený web tak můžete mít neustále na blízku

Ani naší redakci neunikl trend, který se začal objevovat na sociálních sítích, používaných převážně mladými lidmi. Všimli jsme si, že v poslední době přibývá osob, které chtějí svou příslušnost k hasičům vyjádřit také jinak než „pouhým“ tričkem, kšiltovkou či blikající cisternou.

Jednou z možností, jak mít hasičskou rodinu vždy stále na blízku, je tetování. Vhodně a decentně zvolená kérka provedená odborníkem ve svém oboru pak jeho nositeli neustále připomíná důležité poslání a velkou pravděpodobnost toho, že se jednou od zásahu či náročného závodu nevrátí domů.

Tetování (slang./hov. kérka) je určitý druh kresby, při které jsou vpichovány pomocí tetovací jehly, tetovací pistole částečky inkoustu nebo jiného barviva pod kůži člověka. V odborné terminologii jde o tzv. mikro-pigmentovou implantaci. Tetování samotné pak provádí tatér (slang. kérkař) v tetovacím studiu. Tetování je jen jednou ze známých forem tzv. skarifikace, tj. kultu uměleckého zkrášlování těla.

Proto jsme se i my rozhodli, že nabídneme možnost tetování. Spojili jsme se s nejuznávanějším tetovacím salonem v Praze a jeho manažerka Alena, uměleckým jménem April Dubnová, byla nápadem nadšena.


Když tetuju normální lidi, jsou šťastní a prostě pak jdou domů. Když tetuju hasiče, tak se najednou objeví tak 10 000 lidí, kteří mají potřebu to určitým způsobem komentovat. Samozřejmě to nejsou všechno jen příjemné komentáře. Objeví se spousta haterů, kteří mají potřebu kritizovat, ale to je prostě součást toho co dělám.

uvedla April Dubnová


Pro začátek jsme se rozhodli následovat jednoduchost – slečna Dubnová se na několika dobrovolnících naučila parádně tetovat naše logo ve všech velikostech, doporučuje ale zvolit zápěstí, tak jako na úvodním obrázku.

Abychom předešli návalu zákazníků, neuvádíme záměrně kontaktní adresu. Všichni zájemci mohou tetovací salon kontaktovat na e-mailu april.dubnova@pozary.cz a domluvit veškeré podrobnosti.

Ať se daří!

Sdílet