Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mazda ujížděla na Zlínsku policistům, po nárazu do stromu u obce Lípa se vozidlo rozpadlo a řidič zemřel

Zprávu o dopravní nehodě osobního vozu v katastru obce Lípa u Zlína přijalo operační středisko hasičů dne 28. 3. 2015 ve 4:03 hodin. Na místo hlášené události vyjeli profesionální hasiči ze Zlína s jednou automobilovou stříkačkou.

Hlídka policie si po 04.00 v oblasti odbočky na obec Veselá všimla osobního motorového vozidla Mazda, které se pohybovalo po silnici vysokou rychlostí, a policisté se za vozidlem vydali.

Vozidlo však ujíždělo místy rychlostí až kolem 150 km/h a posléze v oblasti mostu přes řeku Dřevnici řidič pravděpodobně vinou vysoké rychlosti nezvládl řízení vozidla, toto vylétlo z komunikace, narazilo do stromu a roztříštilo se, přičemž trosky vozidla byly rozmetány do okolí a část vozidla spadla do řeky.

mjr. PhDr. Pavel B. Stránský, Policie ČR


Osobní automobil Mazda se po nárazu do stromu rozdělil na několik částí. Zadní část vozu zůstala u zábradlí mostu, přední část s kabinou spadla do potoka. Z vozu hasiči vyprostili jednu osobu, která byla bez známek života.

Hasiči instalovali na vodním toku nornou stěnu k zachycení unikajících provozních kapalin. Autojeřábem vyzvedli vrak vozu z potoka. Uniklé provozní kapaliny na hladině potoka byly zasypány sorbentem, který byl postupně odebírán.

Zbytky vozu odveze odtahová služba k ekologické likvidaci.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet