Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch v obytném domě

Jednotka HZS Praha byla vyslána k výbuchu v obytném domě. Průzkumem na místě bylo zjištěno, že se jedná o výbuch zemního plynu v instalatérské dílně v 1. podzemním podlaží obytného domu.

20.16 hodin, 19. 5. 2003
Praha 3, Boleslavská




Na místě byl nalezen silně otřesený muž nar. 1947, který byl předán přivolané ZZS. Jednotka dále likvidovala 1 proudem tlakové vody drobná ohniska hoření po výbuchu.

Na místo byl povolán statik k posouzení stavu budovy a plynárenská pohotovost, která uzavřela přívod plynu do domu. Výbuchem bylo poškozeno zařízení dílny, zničeny 2 skleněné okenní výplně na sousední budově, 3 okenní tabule na bytové jednotce v 1. NP a 1 okenní tabule na bytové jednotce ve 2. NP, dveře výtahové šachty v 1. NP a dveře do dvora. Dále byl poškozen osobní automobil Mercedes Benz 190D, zaparkovaný na dvoře domu, kterému tlaková vlna rozbila pravá boční okna a poškodila pravou stranu karoserie. Během zásahu bylo evakuováno 17 osob.

Při evakuaci bylo poškozeno 11 vstupních dveří do bytů. Příčinou vzniku požáru byl výbuch zemního plynu, způsobený a) technickou závadou plynového spotřebiče – plynového dvouvařiče, b) neopatrností při přípravě potravy na plynovém dvouvařiči. Škoda byla vyčíslena na 1.000.000 Kč.

Foto: ilustrační
Sdílet