Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v Kladně nepřežila přes jeho obyvatelka, škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na půl milionu korun

Krátce po čtrnácté hodině vyjížděly jednotky HZS Kladno a SDH Žilina a Hřebeč k požáru rodinného domu do kladenské části Rozdělov.

Během jízdy jednotek na místo zásahu bylo na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámeno, že se v objektu pravděpodobně nachází osoba. Tato informace byla okamžitě předána jednotkám.

Po příjezdu na místo zásahu se ihned veškeré síly a prostředky soustředily na průzkum celého objektu s cílem nalezení pohřešované osoby. V té době už byla požárem zcela zasažena místnost v prvním nadzemním podlaží. Během minuty po příjezdu první jednotky byla nalezena osoba v místnosti zasažené požárem. Průzkumná skupina provedla vynesení osoby z objektu, ale i přes rychlý zásah všech složek byla zranění natolik vážná, že lékařem Zdravotnické záchranné služby byl konstatován exitus.

Na zastavení šíření požáru byl nasazen jeden proud po nastavovacím žebříku do prvního nadzemního podlaží a druhý proud do zasažené místnosti. Dobrovolné jednotky byly z místa zásahu vyslány na stanici Kladno jako záloha. Po zadokumentování Policií ČR byl objekt odvětrán a za pomocí termovizní kamery došlo k odkrytí skrytých ohnisek ve stavební konstrukci. Po likvidaci požáru jednotka vyklidila zasažený prostor a místo zásahu předala majiteli a Policii ČR.

Požárem byla způsobena škoda za půl milionu korun, zachránit se podařilo majetek za dva miliony. Vyšetřováním požáru v souvislosti s tragickými následky se zabývá kriminální policie.

npor. Ing. Martin Vondra
řídící důstojník ÚO Kladno
Sdílet