Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zařízení Tišnov prošlo zásadní rekonstrukcí za 13 milionů, slavnostně otevřeno bylo na konci března

Tišnovské pracoviště Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, označované jako Zařízení Tišnov, prodělalo zásadní rekonstrukci. Poslední březnový den roku 2015 se slavnostně opět otevřelo.

Zařízení Tišnov slouží jako školící středisko pro profesionální i dobrovolné hasiče. Jen v loňském roce se tam proškolilo téměř 800 hasičů. Kromě toho je areál sídlem ředitelství Územního odboru Brno-venkov HZS Jihomoravského kraje a tvoří také zázemí pro chemickou laboratoř.

Od října 2014 se začaly v budově realizovat zásadní úpravy. Vyměnily se elektrorozvody, odpady, rozvody vody, zvětšila se kapacita ubytovaných a kapacita školící místnosti. Na základě výsledků energetického auditu se přistoupilo k zateplení budovy. Rekonstrukce stála 13,1 milionů korun. Z toho 3 miliony poskytl Jihomoravský kraj, 2,4 miliony byly z operačního programu Evropské unie a zbývající částka přišla ze státního rozpočtu.

Slavnostního přestřižení pásky se mimo jiné účastnil ředitel HZS Jihomoravského kraje plk. Jiří Pelikán, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a zástupci z Generálního ředitelství HZS ČR a Ministerstva vnitra ČR.

Sdílet