Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň zcela zničil truhlářskou dílnu v Libřicích, zaměstnal šest jednotek hasičů

V noci z neděle 5.4. na pondělí 6.4. krátce po třetí hodině ranní byl na operační středisko Královéhradeckých hasičů oznámen požár rodinného domu v Libřicích poblíž Hradce Králové.

Již při nahlášení události bylo zřejmé, že se bude jednat o požár většího rozsahu, na místo vyjelo celkem šest jednotek požární ochrany, konkrétně profesionální jednotky z Hradce Králové a Jaroměře a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Černilova, Českého Meziříčí, Libřic a Jasenné. Hasiči při průzkumu zjistili, že se jedná o již značně rozvinutý požár rodinného domu s dílnou a přístavkem. Majitel domu – muž v důchodovém věku – se při příjezdu jednotek již zdržoval mimo objekt, nikdo další se naštěstí uvnitř nenacházel.

Hasiči zahájili intenzivní hasební práce, nasadili několik vodních proudů z obou stran budovy. Na místo události se dostavili také řídící důstojník kraje a vyšetřovatel příčin požárů. Kolem půl páté ráno bylo zastaveno další šíření ohně a zhruba o hodinu později byl požár zcela zlikvidován. Na místě zůstala místní jednotka sboru dobrovolných hasičů jako dohled nad požářištěm. Požárem byl zcela zničen přístavek za domem, truhlářská dílna v přízemí a prostory nad dílnou.

Shořel interiér, vybavení, dřevěná vazba i střešní krytina. Poškozen byl také osobní automobil zaparkovaný uvnitř budovy v těsné blízkosti dílny. Méně zasažené byly užitné a obytné místnosti ve vzdálenější části budovy. Celkově je vzniklá škoda odhadnuta na milion korun a zhruba ve stejné výši jsou také uchráněné hodnoty. Příčina události je v šetření Policie České republiky.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet