Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v Nové Vsi u Světlé za sebou zanechal škodu 400 tisíc korun

Ve čtvrtek v 11.53 hod byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár střechy domu v Nové Vsi u Světlé. Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic ve Světlé nad Sázavou, Ledči nad Sázavou a Havlíčkově Brodě společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů ze Světlé nad Sázavou a Dolního Města. Do zásahu bylo nasazeno pět cisternových automobilových stříkaček a výšková technika. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

V době příjezdu prvních jednotek na místo události byl dům a kůlna v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a kromě hašení hořících objektů a domů se zaměřili také na ochranu okolí, aby zabránili dalšímu rozšíření požáru. Po hodině intenzivního hašení se jednotkám podařilo dostat plameny pod kontrolu.

Dohašování jednotlivých ohnisek hoření a rozebírání požárem zasažených konstrukcí trvalo ještě další tři hodiny. Během zásahu došlo k výbuchu propan butanové lahve uvnitř domu, výbuch nikoho ze zasahujících hasičů naštěstí nezranil.

O půl páté odpoledne byl zásah ukončen a dohled nad požářištěm převzala do večerních hodin místní jednotka sboru dobrovolných hasičů.

Škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 400 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet