Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cesta mladých hokejistů skončila požárem jejich autobusu, u Bystřice pod Lopeníkem zasahovaly tři jednotky

V 13:55 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Uherský Brod a současně i jednotkám dobrovolných hasičů obcí Bystřice pod Lopeníkem a Bánov. Hasiči zamířili na místo hlášeného požáru autobusu, ke kterému došlo na výjezdu z obce Bystřice pod Lopeníkem směrem na Starý Hrozenkov.

Ke vzniku požáru došlo v průběhu jízdy autobusu přepravujícího třináct mladých hokejistů s doprovodem patnácti dospělých. Kouř vycházející ze zadní části autobusu zaregistroval jeho řidič, který se po zastavení u krajnice pokusil vzniklý požár hasit za použití dvou ručních hasících přístrojů. Přes veškerou snahu se mu šíření požáru zabránit nepodařilo. Ještě než se pokusil plameny uhasit, pomohl s vystoupením všech cestujících a vynesením jejich věcí.

Do boje s požárem, který zasáhl téměř polovinu autobusu se postupně zapojili všechny povolané jednotky. Za použití několika útočných proudů se jim podařilo požár do dvanácti minut dostat pod svou kontrolu a za dalších osm minut ho zcela zlikvidovat.

Podle dosavadních zjištění stála za vznikem požáru technická závada. Škoda byla předběžně vyčíslena na 760.000,– Kč. Při události nedošlo k žádnému zranění nikoho z cestujících ani zasahujících hasičů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet