Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v Ivanovicích na Hané způsobil škodu za milion, majitel byl zraněn

V 16.45 přijalo operační středisko informaci o požáru v rodinném domě v Ivanovicích na Hané. Škoda se pohybuje kolem milionu korun. Majitel domu se při požáru poranil. Hasební práce pokračují i po půlnoci.

Hasiči na místě zjistili, že požár zasáhl první patro a půdní prostory nového řadového jednopatrového domu. Majitel stihl před rychle se šířícími plameny uniknout střešním oknem. Poranil se a na místě jej ošetřila záchranná služba. Jeho zdravotní stav však nevyžadoval odvoz do nemocnice.

K požáru vyslalo operační středisko profesionální jednotku z Vyškova, místní dobrovolnou jednotku a jednotku SDH z Vyškova. Na pomoc přijeli také hasiči z Olomouckého a Zlínského kraje. Postup požáru se jim podařilo zastavit a nerozšířil se na sousední domy. Pod kontrolou jej měli krátce po 17. hodině.

Další hodiny ale trvá rozebírání střešní konstrukce a dohašování lokálních ohnisek. Ještě o půlnoci není požár likvidován a hasiči pokračují v práci.

Podle vyšetřovatele HZS vznikl požár nedbalostí při užívání elektrického spotřebiče. Plameny dům značně poškodily a způsobily škodu kolem milionu korun.

13.04.2015 08:00

Hasební práce a rozebírání konstrukce domu stále pokračují. Vzhledem k tomu, že je dům postavený z biologických hořlavých materiálů, nachází hasiči stále další skrytá ohniska.

Sdílet