Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči, policisté a posádka vrtulníku pátrali po havarovaném letadle u Kroměříže, žádné nenašli

Podle přijatých informací mělo včera okolo 23:00 hodin dojít k pádu letadla v okrajové části Kroměříže, ve směru na Bílany a Hulín.

Ve čtvrt na dvanáct v noci přijal operační důstojník zprávu o zachycení nouzového signálu letadla a jeho následném možném pádu v okrajové části Kroměříže.

Rozjela se proto pátrací akce, do které byli zapojeni policisté Územního odboru Kroměříž, krajského ředitelství, služební pes a vrtulník Letecké služby Policie České republiky, dále městští strážníci, profesionální i dobrovolní hasiči.

nprap. Ing. Barbora Balášová, Policie ČR

Jako první byli v 23:24 hodin vysláni k pátrání profesionální hasiči ze stanice Kroměříž, které po půlnoci posílily i jednotky dobrovolných hasičů z Chropyně, Kroměříže a Hulína. Na místo pátrání vyjel také velící důstojník ze Zlína.

Vytvořené rojnice hasičů a policistů asi dvě hodiny propátrávaly pole a lesní porosty mezi Kroměříží a Hulínem. Na místě byl nasazen také policejní vrtulník. V průběhu zásahu bylo také policisty prověřováno, zda nedošlo k nehodě některého letadla z blízkého sportovního letiště.

Okolo druhé hodiny ranní bylo pátrání s negativním výsledkem ukončeno a jednotky byly postupně odeslány na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet