Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ranní požár hospodářské přístavby domu zaměstnal hasiče v obci Chvalčov na Kroměřížsku

V 04:59 hodin byl na tísňovou linku krajských hasičů oznámen požár vrat a domu na ulici Obřanská v obci Chvalčov u Bystřice pod Hostýnem. Podle oznamovatele se v objektu mohla nacházet jedna osoba. Na místo hlášené události byli vysláni profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem a současně i jednotky dobrovolných hasičů obcí Chvalčov, Bystřice pod Hostýnem a Slavkov pod Hostýnem.

Po příjezdu na místo a provedení průzkumu bylo upřesněno, že došlo k požáru hospodářské přístavby rodinného domu. V době vzniku požáru se v obytné části domu nacházela jeho majitelka. Ta byla z domu vyvedena ještě před příjezdem profesionální jednotky svým synem, který je jedním z místních dobrovolných hasičů. I když nedošlo k jejímu zranění, byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou k další preventivní kontrole do nemocnice.

V 05:52 hodin dostaly jednotky požár pod svou kontrolu a zabránily jeho rozšíření z hospodářské části na navazující obytné části domu. Současně s rozebíráním požárem zasažených střešních a stropních konstrukcí prováděli hasiči dohašování lokálních ložisek hoření.

Osm minut před osmou hodinou byla událost likvidována. Podle výsledků šetření na místě požáru vznikla škoda ve výši asi 200.000,– Kč. Zásahem hasičů byl zachráněn další majetek v hodnotě asi 1 500.000,– Kč. Jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru se po provedeném ohledání místa jeví technická závada elektroinstalace objektu.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet