Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár staršího domu v Kojetíně zaměstnal pět jednotek, na pomoc přijeli i hasiči ze Zlínského kraje

Pět jednotek hasičů vyjelo v noci ze čtvrtku 30. dubna 2015 na pátek 1. května 2015 k požáru staršího rodinného domu v obci Kojetín, Kroměřížská ulice.

K požáru vyjeli v pátek 1. května 2015 v 2:15 hodin profesionální hasiči z Kojetína a dobrovolní hasiči z Kojetína a Němčic nad Hanou. Velitel zásahu si dále vyžádal pomoc dvou jednotek Zlínského kraje, a to profesionálních hasičů z požární stanice v Kroměříži a dobrovolných hasičů z Chropyně.

Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažen půdní prostor a střešní konstrukce neobydleného domu, který stál v těsné blízkosti dalšího. Hasiči se proto kromě hašení soustředili také na ochranu sousedního domu, v průběhu zásahu několikrát provedli kontrolu, zda se plameny nerozšířily.

Na místo byli povoláni i energetici, protože na místě události byl nahnutý sloup elektrického vedení a hrozil jeho pád. Hasiči dostali plameny pod kontrolu asi za hodinu po oznámení, likvidaci hlásil velitel zásahu v 6:22 hodin. V průběhu likvidačních prací hasiči dohašovali ohniska a rozebírali konstrukce. Požár zničil půdní prostor, ve kterém bylo uskladněno seno a střešní knstrukci.

Výše škody byla vyčíslena na 500.000 Kč, svým zásahem hasiči uchránili majetek v hodnotě 600.000 Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření. Při události nebyl nikdo zraněn.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet