Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Děti z dětského domova navštívily stanici v brněnské Líšni, vyzkoušely si hasičské vybavení

Brněnští hasiči přivítali na své stanici v Líšni děti z dětského domova. Během krátké exkurze si mohly děti vyzkoušet výstroj hasiče nebo se nechat vyvézt do padesáti metrové výšky.

Děti z dětského domova ve Strážnici přijely do Brna vlakem. Na hlavním nádraží na ně čekal hasičský autobus. Ten děti převezl do stanice v brněnské čtvrti Líšeň. Následovala dvouhodinová exkurze, během které si děti mohly vyzkoušet jak těžký je dýchací přístroj, který hasiči používají při požárech nebo chemických haváriích.

Také si mohly zkusit evakuační masku. Ta se používá při záchraně lidí z hořících nebo zakouřených budov. Při požárech domů se používá například i termokamera. Tu si děti také mohly „otestovat“ . Kdo se nebál, mohl se nechat vyvézt automobilovým žebříkem do výšky 52 m.

Brněnští hasiči tímto činem naplnili svůj slib, který vyslovili během akce Setkání bez hranic 2014. Ta proběhla v kohoutovickém aquaparku.

Nejen děti rádi uvidíme na požární stanici v Líšni během dnů otevřených dveří, které se uskuteční od pátku do neděle 12. – 14. 6.2015 vždy od devíti hodin dopoledne do čtyř hodin odpoledne.

David Jirouš
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet