Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Přerově se převrátila cisterna s hnojivem, jeho únik hasiči provizorně zastavili

Přerovští hasiči vyjeli v pondělí 4. května 2015 v 13:59 hodin k nahlášenému úniku látky z převrácené cisterny na ulici Tovární v Přerově (za autobusovým nádražím).

Hasiči po příjezdu zjistili, že se převrátila cisterna o objemu 30 m3, která převážela hnojivo. Hnojivo začalo z cisterny unikat na komunikaci a do příkopy. Z havarovaného vozidla unikala také nafta. Hasičům se podařilo únik jak hnojiva, tak nafty provizorně zastavit. Velitel zásahu přes operační středisko HZS Olomouckého kraje zjistil, že převážená látka není životu ani zdraví nebezpečná. Hasiči proto uniklou naftu i hnojivo zasypali sorbentem, na místo povolali zametací vůz, který komunikaci uklidil.

Řidič cisterny byl nezraněn, zajistil náhradní vozidlo, do kterého bylo nutno zbylou látku z havarované cisterny přečerpat. Náhradní vozidlo přijelo na místo události v 15:54 hodin a hasiči začali s přečerpáváním.

Na místo události se dostavil také řídicí důstojník HZS Olomouckého kraje a o nehodě byli informováni pracovníci životního prostředí a vodovodů a kanalizací. Hasiči jsou stále na místě (stav k 17:15 hodině) a komunikace je uzavřena.

K nehodě přijela také specializovaná firma, která bude po přečerpání cisternu vyprošťovat.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet