Středa 15. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Habrůvce hořela novostavba rodinného domu, plameny napáchaly škodu za půldruhého milionu

K požáru rodinného domu vyjížděli hasiči do obce Habrůvka na Blanensku. Oheň poškodil minimálně třetinu domu. Nikdo z obyvatel se nezranil. Předběžný odhad škody, kterou požár způsobil je 1,5 milionu Kč.

Krajské operační a informační středisko přijalo zprávu o požáru v 9.30 hodin. Na místo vyjeli hasiči z požární stanice Blansko a JSDH Habrůvka a Jedovnice. Při jejich příjezdu hořelo technické zázemí domu a plameny šlehaly i z obytné části a půdního prostoru. Velitel zásahu povolal na místo plošinu z požární stanice Pozořice. Hasiči tak mohli proti plamenům vést útok přímo na střechu objektu.

Na požářiště vyjel také vyšetřovatel příčin vzniku požáru a Policie ČR. Hasiči pomocí nastavovacích žebříků a plošiny rozebrali část střešní konstrukce, která byla ohněm zasažená. Pomocí termokamery průběžně kontrolovali celou stavbu, aby vyhledali skrytá ložiska požáru.

Obyvatelům poškozeného domu přijeli poskytnou psychologickou pomoc členové posttraumatického intervenčního týmu z PS Brno-Lidická. Při zásahu se lehce zranil jeden člen JSDH. Vyšetřovatel na místě konstatoval, že předběžná škoda na objektu je 1,5 milionu Kč. Příčinu vzniku požáru vyšetřovatel zatím nestanovil. Šetření na požářišti bude ještě pokračovat.

Info: JSDH Jedovnice
Kpt. Bc. Pavla Pražáková
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet