Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Železným hasičem v Brandově se stal teprve třiadvacetiletý Ondřej Rosenkranz ze Sboru dobrovolných hasičů Horní Jiřetín

Ondřej Rosenkranz tak obhájil loňské prvenství v silovém víceboji soutěže T.F.A. Železný hasič Brandov na Mostecku. Do cíle doběhl v čase 3:11:02. Druhý ročník soutěže uspořádal Sbor dobrovolných hasičů v Brandově.

Na start silového víceboje jednotlivců v disciplínách T.F.A. se v sobotu postavilo celkem osmadvacet soutěžících z celkem šestnácti dobrovolných a profesionálních sborů z celé České republiky. Tři z nich byly dokonce ženy a dívky. „Všichni soutěžící trať dokončili. Akci uspořádal náš dobrovolný sbor z Brandova,“ řekl za organizátory Lukáš Mooz, který byl rovněž jeden ze soutěžících.

„Nejtěžší z disciplín byla asi pneumatika, která sama o sobě váží asi 90 kilogramů a síly moc už nebyly stoprocentní. Pro letošek jsem tréninky na tuto soutěž poněkud změnil. Hodně jsem se zaměřil na běhání přes zimu. Letos jsem měl o něco lepší čas než v loňském roce. Určitě si nenechám ujít ani další ročník,“ svěřil se po závodu třiadvacetiletý Ondřej Rosenkranz, který obhájil loňské prvenství.


„Proč jsem do toho dnes šla? Chtěla jsem zkusit jaké je to a také kvůli adrenalinu. Asi nejtěžší pro mě byla ta stěna. Na příští ročník se daleko lépe ale připravím,“ říká po soutěži hrdá vítězka v ženské kategorii Zdeňka Šebková z domácího SDH Brandov.

Master:

  1. Ondřej Rosenkranz SDH Horní Jiřetín 3:11:02
  2. Ondřej Tesař SDH Pernink 3:35:37
  3. Lukáš Mooz SDH Brandov 3:45:56

Muži:

  1. Petr Mládek 5:26:62

Ženy:

  1. Zdeňka Šebková 6:52:12
Sdílet