Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

O prohlídku výjezdového centra v Bílovci byl velký zájem ze strany občanů i škol

Několik stovek dětí ze základních a mateřských škol z Bílovce a okolí (okres Nový Jičín), dospělí občané i maminky s kočárky navštívili během pátečního (15. 5. 2015) dopoledne a části odpoledne nově vybudované Integrované výjezdové centrum (IVC) v rámci jeho Dne otevřených dveří. Na zájemce zde čekají profesionální hasiči z HZS MSK a zdravotníci ze ZZS MSK až do 17 hodin.

V tomto novém objektu v ulici Boženy Němcové společně pracují od ledna 2015 dvě složky Integrovaného záchranného systému, a to Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK), územní odbor Nový Jičín, stanice Bílovec, a výjezdová skupina rychlé záchranné pomoci Bílovec Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje (ZZS MSK).

Návštěvníci v pátek hojně využívali nabídku na prohlídku vnitřních prostor IVC a garáží. Venku před stanicí si mohli malí i velcí prohlédnout vybranou moderní hasičskou zásahovou techniku HZS MSK z celého okresu Nový Jičín a vyzkoušet si její vybavení. Připraveny byly ukázky činnosti hasičů a zdravotnických záchranářů.

Přečtěte siBílovečtí profesionální hasiči mají nové sídlo, integrované výjezdové centrum sdílí se zdravotníky

Školní a předškolní děti se mohly prověřit své vědomosti z oblasti požární ochrany a činnosti složek integrovaného záchranného systému v několika soutěžích, kvízech a řadě vtipných otázek, které pro ně v garáži hasičské stanice připravili pracovníci prevence HZS MSK.

To, že v Bílovci toto výjezdové centrum opravdu vzniklo, beru jako obrovský přínos, protože výrazně přispělo ke zvýšení bezpečnosti ve městě.

Nyní nás čekají opravy příjezdových komunikací, které budou financovány z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Společně s tím bude zrekonstruováno celé území v oblasti ulic Jeremenkova a Boženy Němcové, včetně oprav kanalizace, rozvodu plynu a vodovodního řadu. Na financování této akce se však nebude podílet jen kraj, ale půjde o sdruženou investici více subjektů. Z rozpočtu města bude opravena část Jeremenkovy ulice s důrazem na řešení parkování vozidel a zvýšení bezpečnosti průjezdu vozidel zejména v zimních měsících. Práce by měly být zahájeny v příštím roce,

uvedl starosta Bílovce Pavel Mrva při návštěvě IVC.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet