Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky hasičů likvidují požár skladovací haly v Horažďovicích

V pondělí 18. května 2015 v Horažďo­vicích na Strakonické došlo samovznícením k požáru skladovací haly v areálu firmy Rumpold, která se zabývá svozem a tříděním komunálního odpadu.

Požár zasáhl celou ocelohalu o rozměrech cca 15 × 20 metrů, poškozena je střecha i stěny budovy a elektroinstalace. Předběžně škody přesahují 1 milion korun, na půl milionu se odhadují uchráněné hodnoty.

Na místě bojovaly s požárem 4 jednotky PO (místní profesionální i dobrovolní hasiči posíleni o jednotky SDH Malý Bor a Velké Hydčice). Pod kontrolu dostali hasiči požár zhruba 15 minut po příjezdu první jednotky. S likvidací požáru pomáhali zaměstnanci společnosti, kteří bagrem rozkrývali vrstvy odpadu a hasiči je postupně prolévali pěnou. Poslední jednotka z místa požáru odjela krátce před desátou hodinou.

K ohrožení obyvatel Horažďovic nedošlo, vzhledem k dobrým rozptylovým podmínkám a tomu, že kouř šel z města ven, nebylo potřeba přijímat další opatření. O události velitel zásahu informoval starostu města a zástupce Životního prostředí.

Zasahující jednotky:

  • HZS Horažďovice
  • JSDH Horažďovice
  • JSDH Malý Bor
  • JSDH Velké Hydčice
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet