Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní vozidlo u obce Jedlí na Šumpersku sjelo z komunikace a převrátilo se na bok

Během čtvrtečního dopoledne 21. 5. 2015 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči Olomouckého kraje častěji k dopravním nehodám, u jedné z nich zasahovala také jednotka požární stanice Zábřeh. Nákladní vozidlo po kolizi u obce Jedlí na Šumpersku sjelo z komunikace a převrátilo se na bok do příkopu s vodou po dešti.

Operační středisko hasičů Olomouckého kraje informaci o dopravní nehodě přijalo krátce před půl jedenáctou. Hasiči po svém příjezdu provedli nutná prvotní bezpečnostní opatření a zamezili vzniku požáru. V následujícím čase svou činnost soustředili na zamezení menšího úniku pohonných hmot do kaluží a půdy, naštěstí se vodou nedostaly do blízkého toku.

Při své činnosti vozidlo zabezpečili a částečně převrátili pro snadnější přístup v jímání nebezpečné látky, rovněž provedli zasypaní sorbentem. Majitel vozidla si zajistil vyprošťovací jeřáb. Jednotka pomohla při vyprošťovacích pracích a zajistila celkovou likvidaci uniklých provozních kapalin a odčerpání dalších zhruba patnácti litrů pohonných hmot z poškození nádrže nákladního vozu.

Nákladní vůz převážel sudy a sklo s pivem, došlo k částečnému poškození beden se sklem, nehoda se obešla bez zranění. Vozidlo se zpět na komunikaci podařilo dostat krátce před čtrnáctou hodinou a hasiči se mohli vrátit zpět na svou základnu.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet