Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Důchodce sledoval hasiče a nevšiml si, že mu hoří kuchyň

HORNÍ SUCHÁ (Karvinsko) – Přísloví, že pod svícnem je největší tma, naštěstí ve středu dopoledne neplatilo pro devětasedmdesá­tiletého důchodce z Horní Suché na Karvinsku.

Stařík totiž se zaujetím z okna svého bytu sledoval cvičení několika stovek hasičů, policistů a záchranářů, takže si vůbec nevšiml, že mu hoří kuchyň a z oken se valí hustý dým.

Přítomní hasiči ale reagovali profesionálně – požár uhasili a důchodce zachránili.
Zatímco účastníci cvičení vytahovali ze sutin prázdné budovy sténající zraněné, důchodce si v protějším domě na elektrickém vařiči v klidu postavil na čaj. „Špatně smotaný kabel se ale dostal na plotýnku, začal se propalovat a později i hořet,“ vysvětlil příčinu kuriózní události jeden z organizátorů cvičení Vladislav Opic.

Dýmu si podle něj nejprve všiml hasič z nedaleké Orlové. Muže v okně se zeptal, zda je všechno v pořádku, a on mu odpověděl, že se nic neděje. V té době totiž ještě neměl vůbec tušení o červeném kohoutovi, který mu začíná v kuchyni řádit.

"Hasiči se ale nenechali odbýt a šli se přesvědčit na vlastní oči. Plameny zlikvidovali a mírně přiotráveného dědečka ze zakouřeného bytu vyvedli. Stařík prý tolik hasičů a záchranářů ještě nikdy neviděl.

Foto: ilustrační
Sdílet