Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda zaměstnala hasiče u Starého Jičína, zraněno bylo pět osob

Operační středisko HZS MSK přijalo v pátek 22. 5. 2015, v 14:46 hodin hlášení od ZZS MSK o dopravní nehodě na silnici 1/48 v katastru obce Starý Jičín. Na místo byly ihned vyslány dvě výjezdové vozidla ze stanice HZS MSK v Novém Jičíně, a to CAS 20 Tatra 815 Terrno a CAS 20 Mercedes-Benz Atego.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se střetly dva osobní automobily a jeden dodávkový automobil v místě, kde je provoz sveden do jednoho jízdního pruhu z důvodu opravy vozovky.

Hasiči ihned zajistili vozidla proti vzniku požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny na silnici pomocí sorbentu. Naštěstí nebylo nutno zraněné osoby z havarovaných vozidel vyprošťovat. Celkem se na místě nacházelo pět zraněných osob, které byly osádkami sanitních vozů ZZS MSK přepraveny k dalšímu ošetření.

Následně hasiči spolupracovali s policisty Policie ČR a po zadokumentování a provedení úkonů vyšetřování dopravní nehody pomohli havarovaná vozidla naložit na vozidla odtahové služby, případně odtáhnout mimo komunikaci. Poté provedli úklid vozovky od uniklých a zasypaných provozních kapalin a zbytků havarovaných vozidel, tím byla silnice zprůjezdněna.

Celý zásah zabral hasičům necelé tři hodiny, poslední výjezdové vozidlo se vrátilo na svou základnu těsně po půl šesté hodině podvečerní.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet