Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bojový řád 27/P: Požáry budov zdravotnických zařízení

Budovy zdravotnických zařízení jsou účelová zařízení, která slouží k poskytování zdravotní péče a k činnostem souvisejícím. Podle tohoto metodického listu se přiměřeně postupuje v případě charakterem obdobných budov, např. léčebny pro dlouhodobě nemocné, léčebny TBC a respiračních nemocí, psychiatrické léčebny, rehabilitační ústavy, lázeňské léčebny, ozdravovny, sanatoria, stacionáře, kojenecké ústavy, jesle, domovy důchodců s předpokladem přítomnosti osob s omezenou schopností pohybu nebo zcela neschopných samostatného pohybu.

Při požárech objektů a prostor zdravotnických zařízení, ve kterých se neposkytují odborné zdravotnické služby a zdravotní péče (např. objekty pro činnost správních složek mající charakter hospodářsko provozní, prádelny, dílny, sklady, garáže, centrální kotelny) se postupuje podle příslušných metodických listů odpovídajících charakteru těchto objektů a prostor.

Při hašení požáru budov zdravotnických zařízení spočívá u malých požárů základní taktika v rychlém požárním útoku na ohnisko požáru s cílem rychlého uhašení a odvětrání místa zásahu, aby se předešlo nutnosti evakuace velkého množství pacientů ohrožených zplodinami hoření.

Sdílet
Přiložené soubory
P.27 Zdravotnicka zarizeni.pdf zobrazit online PDF 188 kB