Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Břeclavsku se střetl nákladní automobil s osobním vlakem, zraněno bylo několik osob

Ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku se střetl osobní vlak (Zaječí – Čejč) s nákladním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. Při střetnutí vlak vykolejil.

Na místě zasahovaly jednotky HZSp SŽDC Brno, PS Břeclav, PS Hustopeče, SDH Podivín, SDH Velké Pavlovice.

Následkem nehody zůstal řidič nákladního auta zaklíněný pod kolem vozidla. Hasiči proto pomocí zvedacích vaků auto přizvedli a muže vyprostili. Hasiči pomáhali záchranářům ošetřovat velké množství zraněných.

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Dle prvotního zjištění na místě mimořádné události bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti. Při nehodě byl poškozen výstražník u železničního přejezdu.

Vzhledem k tomu, že se předpokládal větší počet poraněných bylo na místo vysláno hned několik týmů včetně inspektora provozu a vrtulníku LZS. Letecká záchranná služba ošetřila muže s závažným poraněním hlavy a transportovala jej na urgentní příjem FN Brno.

Dalších 6 osob bylo zraněno lehce nebo středně těžce. Šlo o povrchová poranění, pohmožděniny, končetinová zranění atd. Jednu pacientku jsme na místě ošetřili a její stav nevyžadoval nemocniční vyšetření.

Zdravotnická záchranná služba měla tedy v péči celkem 8 osob a stav 7 z nich vyžadoval po ošetření transport do nemocnice.

ZZS Jihomoravského kraje

Škody na místě nehody byly vyčísleny na 4,6 miliónů korun (3 mil, vlak, 1,5 mil. zabezpečovací zařízením, 50 tisíc trať, 50 tisíc nákladní automobil).

Mgr. Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce
Foto: Drážní inspekce & HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet