Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Případ HASSO uzavřen

Policie odložila případ požáru obchodního centra HASSO na Černém mostě.

Za únorový požár obchodního domu Hasso na pražském Černém Mostě, který způsobil škodu nejméně 16 milionů korun, nebude nikdo obviněn. Neprokázalo se, že by byl spáchán trestný čin, případ proto bude odložen.

Podle znaleckých posudků vznikl požár při práci instalatérů na střeše obchodu. Plamen, se kterým dělníci pracovali, prošlehl pod bednění střechy, pod nímž chytl prach. Když uviděli kouř, odtrhli bednění a průvan vznítil požár.

Podle expertů neexistuje žádná státní norma, která by upravovala instalatérské práce, a proto nelze říci, zda dělníci porušili předpisy.

Střecha začala hořet dopoledne, hasiči požár zlikvidovali po téměř čtyřech hodinách. Díky betonu ve střeše se oheň nedostal dovnitř obchodního centra, kde je samoobsluha, obchody a restaurace. Na zkáze vnitřního vybavení se ale podepsala voda z požárních hadic.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, policie všechny lidi evakuovala. Nikoho údajně neohrozil ani hustý dým z hořící izolační lepenky, dřeva a částečně i ze vznícené polyuretanové pěny.

<a href=„https:/­/www.pozary.cz/cla­nek.asp?id_clan­ku=796“ target=>Článek o požáru
Sdílet