Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D1 u Velkého Meziříčí havaroval kamion, do kanalizace unikla nafta

V pondělí v 11.31 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda kamionu na 119. km dálnice D1 ve směru na Prahu. K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Velkého Meziříčí s cisternovou automobilovou stříkačkou a rychlým zásahovým automobilem.

Nehoda se obešla bez zranění osob. Z proražených nádrží kamionu začala o nehodě unikat nafta. Velitel zásahu si na místo události vyžádal posilovou jednotku hasičů ze stanice Jihlava se dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami a také s kontejnerem na likvidaci ropných produktů.

Část nafty se hasičům podařilo přečerpat do náhradních barelů. Přibližně 700 litrů nafty však uniklo do kanalizace a do vodoteče. Hasiči informovali o aktuálním dění starosty dotčených obcí, tedy Luk nad Jihlavou a Kozlova a také pracovníky odboru životního prostředí.

Společně s povolanou jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Luk nad Jihlavou hasiči na vodní toky nainstalovali norné stěny a únik likvidovali speciálním sorbentem.

Následně bylo místo nehody předáno policistům a specializované fir­mě.

Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravení nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet