Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru kůlny u rodinného domu v Medlově na Uničovsku se popálilo dítě, přiletěl pro něj vrtulník

V pátek 29. května 2015 byl v 16:59 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár kůlny (přístavku) u rodinného domu v Medlově na Uničovsku.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Uničova a Litovle a dobrovolní hasiči z Medlova, Uničova a Troubelic. Oznamovatel při volání na tísňovou linku uvedl, že v hořící kůlně se nachází děti. Hasiči po příjezdu zjistili, že požár je již lokalizován obyvateli domu a jedno dítě je mimo hořící objekt.

Dítě bylo popáleno na dolních končetinách a obličeji, hasiči mu poskytli prvotní předlékařskou pomoc a pečovali o něj do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Současně s tím prohledávali dům a přilehlé objekty a prověřovali, zda se uvnitř nenachází další osoby. Nikoho už uvnitř hořícího objektu nenalezli.

Požár zasáhl zděnou kůlnu o rozměrech asi 2 × 5 metrů, která těsně sousedila s rodinným domem, a věci v ní uskladněné. V průběhu likvidačních prací hasiči vynášeli ven ohořelé věci, rozebírali konstrukce a dohašovali ohniska. Likvidaci požáru hlásil velitel zásahu v 17:22 hodin.

Pro popálené dítě přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který ho převezl na popáleninové centrum do Brna.

Výše škody byla předběžně vyčíslena na 40.000 korun, po příčině se zatím pátrá.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet