Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozhledna Kuníček hostila závodníky Milevského poháru v soutěži TFA

V neděli 24. Května se konalo jarní kolo seriálu soutěží známého jako Milevský pohár TFA. Druhý ročník Jarního železného hasiče se opět uskutečnil v malebném prostředí rozhledny Kuníček, v Petrovicích u Sedlčan.

Soutěž se skládala ze silové části a vytrvalostního výstupu na 36m vysokou rozhlednu. Jednalo se o velmi náročnou trať, kterou se podařilo zdolat takřka všem přítomným soutěžícím. Již tradičně se soutěžilo ve třech kategoriích, první odstartovaly ženy. Jako první se na trať vydala Markéta Chvátalová z SDH Dolní Jirčany, jejíž čas 5.17:56 všechny ohromil a bylo patrné, že jej zřejmě nikdo nepřekoná. Druhý nejlepší čas toho dne si připsala Pavla Michalová z SDH Makov a to 5:58:28. Třetí nejlepší ženou této soutěže se stala Nikol Vyhlídalová z SDH Říčany s výkonem 6:03.82.

Po úpravě trati byly odstartovány soutěžní pokusy kategorie Muži, která je vypsaná jako odlehčená. Třetí nejlepší čas zaznamenal Pavel Dvořák z SDH Nová Ves. Nejlepší čas si připsal Petr Dvořák z SDH Kučeř a to 4:40:50 který se již radoval z vítězství. Ovšem do doby než dorazil „opozdilec“ Lukáš Jenší z SDH Krč, který toho dne již absolvoval krajskou pohárovou soutěž v PÚ. Lukáš si opravdu těsným výkonem 4:40:37 zajistil první místo a Petra Dvořáka odsunul na druhou příčku.

Po poslední úpravě soutěžního polygonu toho dne odstartovala kategorie Master kde se soutěží v plné zásahové výstroji vč. aktivované DT. Většina soutěžících této kategorie hodnotila trať jako velmi náročnou a pro vyznavače těžké dřiny jako velmi záživnou. Nutno dodat že disciplíny této kategorie byli oproti předešlým značně ztížené. O to větší obdiv sklízeli někteří soutěžící po předvedení svého výkonu od přihlížejících návštěvníků. Na třetím místě v kategorii Master skončil Dušan Plodr z SDH Králův Dvůr s časem 5:38.54. Na druhé příčce se umístil Martin Jelínek z SDH Řeporyje s časem 5:33:20. Vítězem královské kategorie se stal Pavel Kouřík z SDH Díly s neuvěřitelným výkonem 5:20:03

II. Milevský pohár 2015 je opět součástí Dräger ligy, která pro letošní rok zaznamenala organizační změny. Základní kola Dräger ligy tvoří poháry ve třech různých krajích, kdy z každého postoupí TOP 10 žena a mužů do velkého finále, které se bude konat 26. Záři v Říčanech u Prahy.

Sdílet
Přiložené soubory
vyhlaseni_MASTER_Kunicek.docx zobrazit online DOCX 17 kB
vyhlaseni_MUZI_Kunicek.docx zobrazit online DOCX 17 kB
vyhlaseni_ZENY Kuníček.docx zobrazit online DOCX 16 kB