Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stanice profesionálních hasičů v Ledči nad Sázavou má nového velitele

Velitelem stanice profesionálních hasičů v Ledči nad Sázavou se k 1. červnu 2015 stal ppor. Jan Šimanovský. Do této doby působil jako velitel družstva na stanici profesionálních hasičů ve Světlé nad Sázavou.

Post velitele stanice ledečských profesionálních hasičů od února roku 2012 zastával npor. Josef Doležal, DiS., který současně velel i stanici profesionálních hasičů ve Světlé nad Sázavou. Velitelem světelských profesionálních hasičů zůstává npor. Doležal nadále.

Stanice ve Světlé nad Sázavou se organizační změnou generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslava Ryby k 1. dubnu 2014 změnila ze stanice typu P0 na stanici typu P1. Původní výjezd této historicky nejmladší stanice v Kraji Vysočina byl organizován jako výjezd smíšený, tj. složený z profesionálních a dobrovolných hasičů a doba výjezdu ze stanice od vyhlášení poplachu jednotce k události byla do pěti minut.

Od 1. května 2014 se také podařilo posílit, resp. v souladu s právními předpisy doplnit personální stav příslušníků na stanici. Původně zde sloužilo devět hasičů ve výjezdu, v současnosti slouží ve výjezdu dvanáct hasičů a výjezd už je organizovaný jako plně profesionální.

„Právě tato změna na stanici ve Světlé nad Sázavou a s tím související zvýšené nároky nejenom na administrativu, ale především na řízení celé stanice, byly impulsem pro to, aby každá stanice měla svého vlastního velitele. Ppor. Jan Šimanovský byl do funkce velitele stanice profesionálních hasičů v Ledči nad Sázavou jmenován na základě výhry ve výběrovém řízení a pochopitelně na základě dlouholetých vynikajících pracovních výkonů“

uvedl plk. Mgr. Luboš Vacek, ředitel územního odboru Havlíčkův Brod HZS Kraje Vysočina.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet