Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na start závodu TFA Žďas se v roce 2015 postavilo 32 závodníků, z toho dvě ženy

V sobotu 20. června 2015 se od 10:00 uskutečnil před hlavní vstupní budovou firmy ŽĎAS 2. ročník soutěže v TFA ŽDAS, a.s., pořádaný podnikovou jednotkou hasičů.

Ve startovní listině bylo přihlášeno celkem 32 závodníků. Na start se postavilo 30 mužů a 2 ženy. Pořadatelé připravili kombinovanou náročnou trať z kopce do kopce.

Ihned po startu závodníci museli oběhnout metu s dvěma naplněnými kanystry, poté je čekal stojatý hammerbox kde museli celkem 80 údery splnit úkol. Poté následovalo smotání 20 metrové hadice B a umístit ji do připravené bedny tak, aby hadice z ní nepřečnívala.

Po splnění tohoto úkolu následoval ležatý hammerbox a dále prolezení tunelu s kanystrem tam i zpět. Dalším úkolem bylo vylézt po žebříku na připravené lešení a vytáhnout na něj kanystr s vodou a vrátit se zpět dolů, kde již čekala náročnější část trati, která byla mírně do kopce. Zde museli závodníci přemístit okolo mety 75 kg vážící figurínu.

Poté následovalo roztažení 2×2 kusů hadic B o délce 40 m. Předposlední překážkou, kde si mnozí sáhli až na dno svých sil bylo překonání 2 metry vysoké bariéry. Poslední překážkou bylo překonat tzv. pavouka, úkol spočíval v tom, že závodník musel rozšroubovat karabiny s lanem a pavoukem projít až ke konečnému cíli.

I když počasí moc nepřálo závody probíhaly v rychlém tempu a tak za 5 hodin začalo vyhlášení vítězů v jednotlivých kategoriích a to kategorie muži do 29 let, 30–39 let nad 40 let a ženy.

Soutěž byla zařazená do krajského kola TFA 2015

Velké poděkování za hladký průběh soutěže zaslouží všichni členové realizačního týmu z jednotky Hasiči ŽĎAS, firmě ŽĎAS, a.s., hasičům Nového Města na Moravě za občerstvení. Všem sponzorům za ceny a serveru Požáry.cz za propagaci.

Dále děkujeme všem závodníkům za to, že se zúčastnili a doufáme, že příští rok se ještě ve větším počtu závodníků zase sejdeme.

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina celková.xlsx zobrazit online XLSX 13 kB
Výsledková listina Muži 18-29.xlsx zobrazit online XLSX 12 kB
Výsledková listina Muži 30-39.xlsx zobrazit online XLSX 12 kB
Výsledková listina Muži 40 .xlsx zobrazit online XLSX 12 kB
Výsledková listina Ženy.xlsx zobrazit online XLSX 12 kB