Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje ovládnul Memoriál plk. JUDr. Josefa Blažka

Za krásného letního počasí proběhl dnes v Českých Budějovicích další ze závodů „Českého poháru ve dvojboji“. Třetí ze seriálu závodů, který se koná jako memoriál zesnulého krajského ředitele HZS Jihočeského kraje plk. JUDr. Josefa Blažka, jednoznačně ovládl Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje.

Na stadionu Sportovního klubu policie Jihočeského kraje na Jiráskově nábřeží, kde sportovci celý den soutěžili v běhu na 100 metrů s překážkami a ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku.

V obou disciplínách byl z více než osmi desítek závodníků z celé České republiky nejlepší ústecký Jakub Pěkný, který v běhu na 100 metrů zvítězil s časem 16,07 s a na věži dosáhnul vítězného času 13,93 s. Součtem těchto časů – rovných 30 vteřin – se pak stal vítězem celkového dvojboje.

Mezi závodníky nad 35 let byl nejlepší Martin Provazník reprezentující HZS Plzeňského kraje, který v dvojboji zvítězil s časem 32,97 s (Zcela jistě stojí za zmínku, že jeho čas byl 7. nejlepší v hlavní kategorii závodníků pod 35 let.) Z Jihočechů byl nejlepší českobudějovický Jan Ježek, který ve dvojboji skončil na skvělém 6. místě.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet