Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda zaměstnala hasiče ve Staré Vsi nad Ondřejnicí

U nahlášené dopravní nehody osobního automobilu s bagrem zasahovaly dvě jednotky hasičů z HZS MSK ve Staré Vsi nad Ondřejnicí, okr. Ostrava. U této události byly bohužel 3 osoby usmrceny a jedna byla zraněna.

Operační středisko HZS MSK obdrželo tísňové hlášení o dopravní nehodě od kolegů z operačního střediska ZZS MSK v sobotu 6. 6. 2015 těsně před polednem. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů z HZS MSK, a to ze stanic Ostrava-Hrabůvka a Ostrava-Zábřeh.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se zde nacházejí celkem 4 osoby. Dvě museli hasiči opatrně z osobního automobilu vyprostit. Bohužel u třech osob byla konstatována lékařem smrt, jedna zraněná osoba byla přepravena k dalšímu ošetření do nemocnice.

Hasiči prováděli na místě technické práce (zabezpečení havarovaných vozidel proti případnému požáru, zabezpečení proti úniku provozních kapalin atd.) a spolupracovali s kolegy ze ZZS MSK a Policie ČR. Po provedení vyšetřovacích úkonů Policií ČR byla následně vozovka uklizena a jednotky hasičů se vrátily zpět na své základny.

Sdílet