Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Kravařích hořela dodávka, požár likvidovala jednotka z Opavy

Půlhodiny před půlnocí prvního červnového dne byla policejní hlídka z obvodního oddělení v Kravařích vyslána na ulici Hlavní do obce Štítina, kde vznikl požár v objektu místního zahradnictví. Na místě bylo zjištěno, že zde hoří zaparkované dodávkové motorové vozidlo značky Renault Trafic, povoz se včelínem, unimobuňka a část budovy.

Rozsáhlý oheň ihned lokalizovaly hasičské jednotky HZS Opava, SDH Kravaře, SDH Hrabyně a SDH Štítina. Na místo se dostavil vyšetřovatel opavských hasičů, policejní psovod se speciálně vycvičeným služebním psem a policejní chemik. Všichni jmenovaní provedli ohledání požářiště, policejní pes ani kriminalistický technik nevyhledal žádný akcelerant hoření a jako příčina požáru byla stanovena technická závada na elektroinstalaci odstaveného automobilu.

Věc si na místě převzal vyšetřovatel opavských hasičů, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 145 tisíc korun a ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo. por. Bc. René Černohorský komisař skupina tisku a prevence Opava

Foto: Peter Soós
Sdílet