Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden z automobilů skončil po střetu v Orlové na Karvinsku na střeše, hasiči vyprostili řidiče

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Karvinska (HZS MSK) zasahovaly v pondělí 8. 6. 2015 dopoledne v Orlové (okres Karviná) u nehody dvou červených osobních automobilů Toyota Yaris a Renault Megane. Hasiči museli vyprostit z Yarise, který skončil na střeše, řidiče středního věku.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě v ulici Dr. M. Tyrše informováno v pondělí zhruba ve čtvrt na jedenáct dopoledne. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Orlové a Karviné.

Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla před požárem a zkontrolovali, že ani z jednoho neunikly provozní kapaliny. Z Toyoty Yaris na střeše museli opatrně vyprostit zhruba čtyřicetiletého řidiče, a to pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí. Použili zadní dveře po sklopení řidičova sedadla, odřezali záchranný pás, nasadili mu krční límec a položili na páteřní desku.

Vrtulník Letecké záchranné služby Ostrava odletěl se zraněným do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Po dobu zásahu byla silnice zcela uzavřená

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet