Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena chtěla skočit ze střechy domu v Jihlavě, hasiči s policisty ji zachránili

V neděli 7. června přijali policisté po třetí hodině odpoledne na tísňové lince 158 oznámení od muže, který uvedl, že je na střeše bytového domu v Jihlavě žena, která chce zřejmě skočit dolů. Na místo okamžitě vyjeli policisté a k domu byla vyslána také zdravotnická záchranná služba a hasiči.

Po příjezdu policisté zjistili, že se na střeše domu nachází žena a dále muž, který ji drží, na střechu se oba dostali oknem podkrovního bytu. Policisté vstoupili do bytu a s dvojicí navázali komunikaci. Muž mladou ženu pevně držel, potřeboval ale okamžitou pomoc.

Hasiči provedli ihned zásah a mladou ženu s mužem za použití plošiny dopravili k oknu, odkud je poté dostali policisté bezpečně do místnosti bytu. Následně byla žena předána do péče lékaře. Žena nebyla zraněná, byla ale značně rozrušená a nebyla schopná jasné komunikace, byla pod vlivem alkoholu.

Policisté u ní provedli dechovou zkoušku, při které ženě naměřili hodnotu 0,88 promile alkoholu. Třiadvacetiletá žena byla převezena do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Na základě provedeného šetření policisté zjistili, že mladá žena vylezla sama z okna bytu na střechu, odkud pravděpodobně chtěla skočit dolů, její přítel ji nejprve zkoušel přesvědčit, aby se vrátila, když ale nereagovala, vylezl za ní, chytil ji a držel až do příjezdu složek integrovaného záchranného systému, které poté oběma pomohly dostat se do bezpečí.

por. Bc. Jana Kroutilová
Policie ČR
Sdílet