Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže zavalil strom, k prověřovacímu cvičení vyjeli hasiči do lesa u Starého Hrozenkova

V 09:18 hodin dne 10. června 2015 vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů stanice Uherský Brod a jednotku dobrovolných hasičů obce Starý Hrozenkov na místo hlášeného pádu stromu na osobu provádějící lesní těžbu. K události došlo v lese poblíž obce Starý Hrozenkov.

První dorazili na místo dobrovolní hasiči. I když bylo po příjezdu hasičům jasné, že se jedná o prověřovací cvičení, přistoupili k plnění úkolů se vší vážností. Provedli zajištění životních funkcí a předlékařskou pomoc muži, který zůstal zaklíněný pod kmenem vzrostlého stromu (zraněného lesního dělníka imitovala výcviková figurína).

Po příjezdu profesionálních hasičů byla figurína muže vyproštěna za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení, klínů a motorové pily. Jakmile byla figurína vyproštěna, naložili ji hasiči na nosítka a transportovali k nejbližší komunikaci.

Prověřovací cvičení prokázalo schopnost jednotek účinně zasáhnout u tohoto typy událostí, se kterým se jednotky hasičů setkávají i při své skutečné zásahové činnosti.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet