Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kladenští hasiči likvidovali požár nákladního automobilu ve Velkém Přítočnu

Ve čtvrtek 11. června 2015 ve 13:49 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár motorové části nákladního automobilu v obci Velké Přítočno na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se dvěma cisternami, vyšetřovatelem požárů a posilové jednotky dobrovolných hasičů z Unhoště a Hřebče. Jako první na místě byli profesionální hasiči z Kladna a to ve 13:57 hodin.

Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o požár kabiny v plném rozsahu. V dýchací technice za použití jednoho vysokotlakého proudu hasiči okamžitě zahájili hasební práce. Ve 14:07 hodin se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu. Jelikož požár zasáhl i nákladový prostor, museli hasiči násilím pomocí rozbrusové pily vniknout do uzavřeného nákladového prostoru.

Vozidlo převáželo stavební materiál, veškerý materiál bylo potřeba v dýchací technice dostat ven z tohoto nákladového prostoru. Požár hasiči zlikvidovali ve 14:58 hodin. Silnice byla v době požáru mezi Kladnem a Velkým Přítočnem zcela uzavřena.

nstržm. Lukáš Vejvar
Foto: por. Bc. Tomáš Nocar
HZS Středočeského kraje
Sdílet