Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v noci likvidovali požár stodoly v obci Moraveč, uchránili majetek za jeden milion korun

Profesionální hasiči ze stanice Tábor a dobrovolní hasiči obcí Tábor a Chotoviny vyjeli do obce Moraveč, kde byl ohlášen požár stodoly. Na místě hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár dřevěné kůlny, ve které je uskladněno palivové dříví.

Kůlna o půdorysu 5 × 5 metrů navazovala na obytnou část zemědělské usedlosti a požár se šířil do půdního prostoru právě této části objektu. V domě byly dvě osoby, v době příjezdu hasičů byly obě mimo hořící objekt pravděpodobně bez zranění.

Hasiči okamžitě zahájili hasební práce. Nasadili dva vodní proudy. Jeden vedli vnitřkem objektu do půdního prostoru obytné části, druhým hasili hořící zřícenou část kůlny. Díky rychlému zásahu se podařilo zastavit plameny šířící se střechou a tudíž většinou střechy uchránit.

Dobrovolné jednotky, které se dostavily k požáru, se podílely na uhašení zborcené kolny. Postupně rozebraly celou její konstrukci a dohašovaly uskladněné palivové dřevo. Požár byl uhašen za necelou hodinu.

Výše vzniklé škody činí 50 000,–, hodnota uchráněného majetku je 1 000 000,–. Příčinu vzniku požáru šetří ve spolupráci s Policií ČR vyšetřovatel HZS.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet