Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Zábřehem a Postřelmovem na Šumpersku došlo k nehod dvou vozidel, jedno skončilo mimo komunikaci

V pátek 12. června 2015 krátce po šesté hodině ráno došlo mezi Zábřehem a Postřelmovem k dopravní nehodě. Řidič vozidla Audi A4, 34letý muž, jel od Zábřeha na Postřelmov a při předjíždění autobusu na rovném úseku komunikace s vozidlem dostal smyk.

Automobil se začal nekontrolovatelně stáčet ve směru jízdy vlevo, kde došlo k nárazu pravé zadní části Audi do přední části protijedoucího vozidla Škoda Fabia, které řídila 33letá žena. Po střetu bylo vozidlo Audi odmrštěno mimo silnici, kde narazilo do vzrostlého stromu. Vozidlo Škoda Fabia se po střetu otočilo kolem své osy a zůstalo stát přední částí v příkopu, zadní částí na komunikaci.

Řidič Audi utrpěl při nehodě těžké zranění a byl z místa nehody letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Řidička Škody Fabie a její spolujezdkyně utrpěly lehká zranění, se kterými byly převezeny do šumperské nemocnice. Na vozidle Audi byla škoda odhadnuta na asi 50 tisíc korun a na vozidle Škoda Fabia na asi 40 tisíc korun.

Orientační dechová zkouška u řidičky Fabie byla negativní, u řidiče Audi byl vzhledem ke zraněním nařízen odběr krve ke zjištění případného ovlivnění alkoholem. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Silnice mezi Postřelmovem a Zábřehem byla v důsledku dopravní nehody přibližně na dvě hodiny zcela uzavřena a provoz policisté odkláněli po objízdných trasách.

por. Mgr. Marie Šafářová
Policie ČR
Sdílet