Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Frýdeckomístecku havarovalo osobní vozidlo, zaklíněného muže hasiči vyprošťovali více než hodinu

U obce Bílá na Frýdeckomístecku, ve směru na Horní Bečvu, zasahují pozemní posádky složek IZS společně s osádkou vrtulníku u nehody osobního automobilu, ten skončil mimo vozovku v příkopu. Ve vozidle zůstaly zaklíněny dvě zraněné osoby.

Na místě nehody zasahovaly tři hasičské jednotky, příslušníci HZS MSK z Frýdku-Místku a dobrovolní hasiči ze Starých Hamrů a Frýdlantu nad Ostravicí. Místo nehody bylo z důvodu komplikovaného vyprošťování osob na víc než jednu hodinu neprůjezdné.

Sedmačtyřicetiletý muž byl zaklíněn pod automobilem a hasiči jej vyprošťovali více než hodinu. Pacient se nalézal ve stavu přímého ohrožení života. Byl v bezvědomí a vyšetření lékaři ZZS ukázalo poranění hlavy, hrudníku, břicha a horní končetiny.

Záchranáři museli zajistit jeho dýchací cesty intubací a připojit postiženého k přístrojem řízené ventilaci. Muži poskytli přednemocniční neodkladnou péči a následně jej vrtulníkem transportovali na urgentní příjem FN v Ostravě.

Na stejném pracovišti byla předána také třiačtyřicetiletá žena, u které posádky ZZS zjistily poranění hrudníku a horní končetiny. Pacientka byla při vědomí, její zranění se jevilo jako těžké.

PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí ZZS MSK

Foto: HZS Moravskoslezského kraje
Sdílet