Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Dlouhé Třebové zavalil strom ženu, do vrtulníku ji pomohli transportovat ha­siči

JSDHO Dlouhá Třebová vyjela v pátek 12. 6. 2015 v čase 18:45 na žádost KOPIS Pardubického kraje k hlášenému pádu lípy v blízkosti kostela v obci Dlouhá Třebová pod kterou se měla nacházet osoba.

Po provedeném průzkumu byla skutečně nalezena žena, která byla padajícím stromem zraněna, a na místě se nacházely též osoby poskytující předlékařskou pomoc. V součinnosti s HZS UO provedla jednotka zajištění přístupu odklizením volných větví a asistenci při první pomoci do příjezdu ZZS. Na místo události byl vyslán též vrtulník LZS HK.

Jelikož nehrozilo ohrožení dalším pohybem stromu, byla zraněná osoba ošetřována na místě události. Jednotka dále zajistila vzhledem k většímu množství přihlížejících prostor pro pohyb techniky a záchranářů. Před příletem vrtulníku bylo také nutné zajistit místo pro přistání a zajistit ohrožený prostor. Po naložení zraněné osoby a odletu LZS a odjezdu HZS UO jednotka vyčkala zdokumentování místa události PČR.

Po dohodě s vlastníkem stromu bylo provedeno ořezání větví zasahujících do komunikace za pomocí motorové pily, očištění komunikace a ohraničení místa páskou. Jednotka ukončila zásah v 21:00.

Zasahující složky:

  • JSDHO Dlouhá Třebová s technikou DA 12 A31
  • HZS ČR PAK UO Ústí nad Orlicí s technikou CAS 24 Tatra 815 4×4.2 a VYA-14 Tatra 815
  • ZZS PAK Ústí nad Orlicí
  • LZS Královéhradeckého kraje
Jan Vaněk
JSDHO Dlouhá Třebová
Sdílet