Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V části obce Sekerkovy Loučky nedaleko Turnova bojovaly jednotky z druhého stupně s požárem stodoly a domu

Do úterních ranních hodin bojovali hasiči s požárem stodoly a rodinného domu v části obce Sekerkovy Loučky nedaleko Turnova. Na místě zasahovaly jednotky 2. stupně požárního poplachu.

Událost byla hasičům ohlášená ve 23:54 hodin s tím, že hoří stodola, která je napojená na rodinný dům. V době příjezdu jednotek byla stodola zcela zasažená požárem a oheň se rozšířil střešní konstrukcí do podkroví domu.

Na likvidaci hasiči použili 4 vodní proudy, hasili také z výškové techniky. Během hasebních prací využívali místní hydrant, ale jelikož neměl dostatečný tlak na počet proudů, bylo ještě zřízeno čerpací stanoviště v Bělé u Turnova.

Kvůli nebezpečí zřícení stodoly na zasahující hasiče byla tato část objektu hašena pouze z venku. V domě bydleli tři lidé, žádný z nich neutrpěl zranění ani se nenadýchal kouře. Přístřeší jim poskytli sousedé.

Ke zjišťování příčiny požáru byli přizváni i specialisté z Technického ústavu požární ochrany z Prahy. Jak se zjistilo, příčinou byla technicko-provozní závada na elektroinstalaci přívodního kabelu od brusky.

Zasahující jednotky: HZS LK PS Turnov, HZS LK PS Semily, Turnov, Karlovice, Mírová pod Kozákovem, Hrubá Skála, Lomnice nad Popelkou, Rovensko pod Troskami.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet