Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Sušici proběhla první část kvalifikace STIHL® TIMBERSPORTS® – CZECH CUP 2008

Letošní závodní sezóna v dřevorubeckém sportu STIHL® TIMBERSPORTS® stejně jako loni odstartovala prvním kvalifikačním závodem v Sušici, a to v sobotu 3. května. Tento atraktivní adrenalinový sport přilákal na sušické Náměstí Svobody takřka tisícovku diváků. Ti mohli obdivovat zápolení dvanácti borců, kteří soupeřili ve čtyřech disciplínách, kterými byly: Standing Block Chop, STIHL Stock Saw, Single Buck a Underhand Chop

Jednotlivé disciplíny v exhibici představil čtyřnásobný mistr Evropy a třetí na MS v timbersportu, Martin Komárek. Vrcholem byla ukázka dvou disciplín, které nejsou součástí kvalifikace a to Hot Saw – obří motorová pila se zvýšeným výkonem a Springboard – sekání ve výšce tří metrů nad zemí, kdy borec stojí na pružném prkně zaraženém do kmene.

Sekání ve výšce

Vítězem se stal Jan Svoboda ze Vsetínska, který je předloňským mistrem republiky v tomto sportu. Na druhém místě se umístil loňský vítěz tohoto závodu Jan Wawrů z Vimperka a bronz bral Aleš Svoboda.

Na tento závod naváže druhé klání 17.5. v Olomouci před nákupním centrem Olomouc City. Celou sérii završí otevřené Mistrovství České republiky 2008, které bude hostit 25. května sportovně rekreační areál Hlučín. Tomu bude již tradičně předcházet čtyřdenní tréninkový kemp, kde si bude moci tento adrenalinový a netradiční sport vyzkoušet opravdu každý. Stačí se jen včas přihlásit na www.timbersports.cz.

Organizátorem a sponzorem tohoto klání je společnost Andreas STIHL, která je celosvětovou jedničkou na trhu s motorovými pilami, které vyrábí již od roku 1926. 

Více informací o tomto sportu naleznete na webových stránkách www.timbersports.cz 


-kaw-

Sdílet