Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v mateřské školce ve Vrchlabí

Kolem poledne došlo k požáru v mateřské školce v ulici Antonína Dvořáka ve Vrchlabí. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Vrchlabí – Podhůří, Špindlerova Mlýna a Hostinného. Požár vypukl v suterénu budovy, kde jsou šatny.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 12. května 2008

Hradec Králové

Královéhradečtí hasiči byli Městskou policií požádáni o pomoc při odchytu papouška ze stromu u Filharmonie na Eliščině nábřeží v Hradci Králové. Hasiči ustavili nastavovací žebřík ke stromu a pokusili se přiblížit k papouškovi. Ten se vylekal a odletěl.

V 15:49 hodin vyjeli hasiči k odstranění olejové skvrny na vozovce o rozloze 1,5 x
1 metr v ulici Na kotli v Hradci Králové. Hasiči látku zasypali sorbentem a zlikvidovali.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli před 18. hodinou profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel mimo vozovku mezi Převýšovem a Lovčicemi. Vozidlo skončilo na střeše v blízkosti lesa. Nehoda se obešla bez zranění a nedošlo ani k úniku provozních kapalin z automobilu. Hasiči vyprostili vozidlo zpět na vozovku a odtáhli do Převýšova. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nový Bydžov)

Profesionální a dobrovolní hasiči z Nového Bydžova vyjeli k ohlášenému požáru v ulici A. Jiráska v Novém Bydžově. Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že hoří dřevo na dvorku neobydleného domu. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

Před půlnocí hasiči otevírali byt v ulici J. Masaryka v Hradci Králové, kde se nacházela nemohoucí osoba. Žena byla převezena záchrannou službou do nemocnice.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli v 07:45 hodin k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 14 v obci Solnice. Řidič motocyklu Kawasaki nestačil včas zabrzdit za osobním vozidlem Volkswagen Polo, které zastavilo na semaforech. Dvaapadesátiletý motorkář utrpěl zranění a byl přepraven do nemocnice v Hradci Králové. Hasiči odstranili části motorky z vozovky a zabránili úniku provozních kapalin.

Rychnovští hasiči vyprošťovali v podvečer osobní vozidlo z příkopu v obci Kounov. U osobního vozidla došlo k úniku provozních látek. Hasiči nejprve zajistili vozidlo proti dalšímu úniku a následně auto vyprostili zpět na vozovku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí byli ve 21:26 hodin přivoláni k dopravní nehodě na silnici č. 11 u obce Petrovice. Řidič osobního vozidla Š Favorit vjel přes zákaz na vozovku, kde probíhají rekonstrukční práce a je složený stavební materiál. Řidič přehlédl kovovou rouru uloženou na podstavci a narazil do ní. Řidič a tři spolujezdci utrpěli zranění a byli převezeni k ošetření do nemocnice v Hradci Králové. Hasiči zajistili havarované vozidlo proti požáru a úniku provozních látek.

Územní odbor Náchod

Hasiči z Jaroměře vyjeli po osmnácté hodině k odstranění včelího roje v Palackého ulici v Jaroměři – Josefově.

Profesionální hasiči z Broumova, hasiči HZS podniku České dráhy Hradec Králové, dále dobrovolní hasiči z Teplic nad Metují a Police nad Metují vyjeli v 19:12 hodin k hlášenému požáru na vlakovém nádraží v Teplicích nad Metují. Po příjezdu profesionálních hasičů na místo bylo zjištěno, že hoří pod podlahou dieselové lokomotivy. Strojvedoucí po příjezdu na vlakové nádraží zpozoroval vycházející kouř. Odpojil vagóny a s lokomotivou poodjel o několik metrů dále. Pomocí práškového hasicího přístroje se snažil požár uhasit. Hasiči použili také práškové hasicí přístroje, ale kvůli nepřístupnému prostoru pod podlahou bylo obtížné určit přesné místo vzniku požáru. Hasiči požár lokalizovali a lokomotiva byla za doprovodu hasičů dopravena do depa, kde bude podrobena prohlídce. Hmotná škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Náchodští hasiči vyjeli ve 23:31 hodin k ohlášenému požáru v budově Finančního úřadu v Tyršově ulici v Náchodě. Po provedeném průzkumu nebylo nalezeno žádné ohnisko požáru, ale bylo zjištěno, že došlo k poruše čidla elektrické požární signalizace.

Územní odbor Trutnov

Trutnovští hasiči v 02:14 hodin otevírali dveře bytu v Křižíkově ulici v Trutnově.

Požár v mateřské školce ve Vrchlabí

Kolem poledne došlo k požáru v mateřské školce v ulici Antonína Dvořáka ve Vrchlabí. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Vrchlabí – Podhůří, Špindlerova Mlýna a Hostinného. Požár vypukl v suterénu budovy, kde jsou šatny. Hustý kouř se dostal také do dalších místností v přízemí. Učitelka, která kouř zpozorovala, okamžitě vyvedla všech 31 dětí přes balkon v přízemí ven na zahradu. Děti, které se chystaly k polednímu odpočinku, vyběhly ven jen ve spodním prádle a některé dokonce bosé. Místní dobrovolní hasiči převezli všechny děti a šestičlenný personál do jiné mateřské školky. Hasiči požár zlikvidovali během dvaceti minut. Požár zničil dřevěné obložení šaten, linoleum a oděvy, poškozena byla také elektroinstalace. Všechny místnosti poničil kouř, saze a jsou neobyvatelné. Požár se podařilo uhasit ve 13:23 hodin. Hasiči následně odvětrali prostory školky přirozenou cestou a za pomocí přetlakové ventilace. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Vrchlabí)

Územní odbor Jičín

Jičínští hasiči vyjeli v 11:06 hodin k odstranění následků dopravní nehody v ulici Barákova v Jičíně – Novém Městě.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet