Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Větřkovice 2015 bylo opět ve znamení extrémních teplot, zúčastnila se více jak třicítka závodníků

V neděli 19. 7. 2014 proběhl v prostoru před hasičskou zbrojnicí ve Větřkovicích u Vítkova V. ročník soutěže o nejtvrdšího hasiče.

Na start trati se postavilo celkem 27 mužů a 7 žen. Muži byli rozděleni do dvou kategorií a to do 35 let a nad 35 let. Trať byla složená z následujících disciplín: roztažení 2× 2B hadic, Hamerboxu s 60 údery, smotání 1B hadice, překonání bariéry, výběhu do druhého patra budovy obecního úřadu, transport dvou závaží 20 kg na vzdálenost 25 m, transport kanystru s vodou přes tunel tam i zpět, transport figuríny na vzdálenost 20 m, posun závaží po kolejnici kladivem na vzdálenost 2,5 m a finální výběh do kopce dlouhý zhruba 200 m.

Ženy pak měly vybrané disciplíny s poloviční zátěží nebo vzdáleností, kromě finálového běhu do kopce.

Tak jak je již zvykem na TFA ve Větřkovicích, počasí opět nezklamalo a v hodině startu teploměr umístěný na budově obecního úřadu ukazoval ve stínu 33°C. Naštěstí se během závodu vytvořila na obloze oblačnost a tak alespoň slunce nepálilo.

V průběhu soutěže nedošlo k žádným technickým potížím a tak soutěž probíhala v rychlém tempu.

Ze závodníků je třeba vyzvednout výkon Josefa Paláta, který byť v kategorii muži nad 35 let měl absolutně nejlepší čas. Za ten si zasloužil i putovní pohár. Bohužel ten, ale loňský vítěz nevrátil. Snad tedy do příštího ročníku bude již k dispozici.

Závodníci, kteří již měli svůj soutěžní pokus za sebou tak i ti co na něho teprve čekali měli k dispozici bohaté občerstvení.

Pro závodníky bylo připraveno jídlo v podobě polévky a kuřecího steaku a po celou dobu závodu byl k dispozici švédský stůl s ovocem. Vzhledem k vysokým teplotám tak byl největší boj o melouny.

Nakonec bych chtěl poděkovat všem členům sboru SDH Větřkovice, kteří se podíleli na hladkém průběhu soutěže a všem sponzorům za poskytnutí finančních prostředků a věcných darů.

Výsledky jsou v příloze pod článkem.

Sdílet
Přiložené soubory
TFA Větřkovice_2015_výsledková listina.xlsx zobrazit online XLSX 10 kB