Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič převrátil na kruhovém objezdu část soupravy se dřevem

Dne 13. 5. 2008 v 19:54 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii kamionu ve Starém Městě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma zásahovými vozy.

Dne 13. 5. 2008 v 19:54 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii kamionu ve Starém Městě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na kruhovém objezdu od Huštěnovic došlo k havárii nákladního auta zn. Man s nákladem dřeva.

Řidič nezvládl průjezd kruhovým objezdem a nákladní auto převrátil na bok. Nákladní přívěs soupravy s dalším nákladem zůstal po havárii auta na kolech. Řidič se z kabiny dostal po vykopnutí předního skla a při havárii utrpěl jen lehká zranění, která byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou na místě. Z převráceného auta se vysypal náklad dřevěných řezaných desek, který zablokoval další průjezdní část objezdu.

Hasiči zajistili tahač proti případnému požáru a unikající provozní kapaliny i naftu zasypali sorbenty. Zásahem se podařilo zabránit dalšímu úniku paliva a případné ekologické havárii. Dopravní havárii n místě šetřila policie.

Doprava musela být odkloněna na objízdné trasy a náklad musel být přeložen na náhradní přepravu. O převrácení kamionu zpět na kola a jeho odtažení se postarala smluvní firma pomoci motoristům.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-
swo-

Sdílet