Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

2. ročník Sambar Steel 2008

2. ročník Sambar Steel 2008, závodů v technickém lezení – jediných závodů tohoto druhu

Sambar Steel 2008
pořádaných na území ČR. Tento rok bude akce probíhat v termínu 24. – 25. května, v hale bios, v areálu zimního stadionu v Kladně.

2. ročník Sambar Steel 2008, závodů v technickém lezení – jediných závodů tohoto druhu pořádaných na území ČR. Tento rok bude akce probíhat v termínu 24. – 25. května, v hale bios, v areálu zimního stadionu v Kladně.

A v čem se bude vlastně závodit? Aktéři budou muset, stejně jako v prvním ročníku, překonat záludnosti takzvané překážkové dráhy ve zhruba desetimetrové výšce nad zemí. Nejrůznější typy přepínek možná zamotají hlavu nejednomu účastníkovi a fyzickou zdatnost prozkouší několik délek jumarování a slaňování, výsledně však věříme, že všichni dosáhnou cíle a pevné půdy pod nohama. Druhou disciplínou bude jumarování na rychlost. Pro nově příchozí, není čeho se strachovat. Chce to jen trochu kondičky a praxe v zacházení s jistícími a slaňovacími prostředky! A pozor, síly musejí vystačit i na další den. To se totiž budou konat soutěže týmů. Tříčlenná družstva musejí předvést opravdu dobrou spolupráci a koordinaci činností, neboť na soutěžní dráze visí celý tým společně a jejich výsledný výkon musí podpořit síla každého člena.

Pro závodníky, kterým hlavní část závodu nestačila a pro příchozí, kteří by chtěli poměřit své síly bude připraven tzv. Open závod ve výstupu po laně na <st1:metriccon­verter productid=„33 a“ w:st=„on“>33 a</st1:metric­converter> <st1:metriccon­verter productid=„80 m“ w:st=„on“>80 m</st1:metric­converter>, ve kterém se pokusíme vytvořit nový časový rekord. Do této disciplíny se může přihlásit i amatér, potřebné vybavení bude na místě k zapůjčení.

Pro veřejnost budou opět kromě dobrého pokoukání na výkony účastníků připraveny i některé zkušební a lanové dráhy ve výšce do tří metrů nad zemí, kde si budete moci vyzkoušet jaké to je lézt po laně s profesionálním vybavením. Nejeden tatínek či maminka mohou porovnat síly se svými dítky, jimž je šplhání po nejrůznějších lanech mnohem bližší aktivitou než jejich rodičům, i když kdo ví… Všem, kdo si neradi zahrávají s výškou, je připravena zábava i soutěž v podobě SlackLinu, což je nová disciplína prověřující rovnováhu při chůzi po popruhu. Malí horolezci a horolezkyně budou moci lézt na boulder stěnce a vyzkoušet si slaňování. A pokud nebudete mít daný den chuť aktivně soutěžit či testovat lezecí techniku, můžete se kochat výstavou stanů od českých i zahraničních výrobců.<o:p></o:p>

Přijměte tedy ještě jednou pozvání na druhý ročník těchto zajímavých závodů, které se, jak doufáme, ponesou opět v duchu dobré nálady, fair play a soutěživosti. Další informace, fotky z minulého ročníku a přihlášky na tuto akci naleznete na stránkách závodu www.steel.sambar.cz .

-kuw-
<o:p></o:p>

Sdílet