Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výcvik jednotek dobrovolných hasičů

V neděli 11.5. nedaleko Čimelic proběhl první

Výcvik JSDH
výcvik jednotek dobrovolných hasičů pořádaný Záchranáři Písek.

V neděli 11.5. nedaleko Čimelic proběhl první výcvik jednotek dobrovolných hasičů pořádaný Záchranáři Písek. Zaměřen byl na taktický průzkum, nebezpečné jevy u požáru, vyvedení, vynesení osob. K realizaci byl zvolen prostor prověřený soustředěním RED CROSS CAMP 11, který právě v Čimelicích za podpory tamního SDH probíhal.

Prvního společného výcviku se zúčastnili jednotky SDH Písek, Milevsko a Čimelice. Mimo teoretickou část byl na programu průzkum objektů, rozvinutí útočného proudu, vyhledání a vynesení postižené osoby. Následoval průzkum zakouřeného objektu za použití dýchací techniky a vyvedení postižených osob do bezpečí. Prostor byl věnován i dotazům a výměně zkušeností jednotek i jednotlivých hasičů. Jako odborný dohled byl na akci přizván člen JSDH Písek a příslušník HZS npor. Lukáš Kamenský Dis.

Výcvik jednotek chtějí písečtí dobrovolní záchranáři provádět jednou za měsíc. Na dalším programu jsou například postupy u dopravních nehod, první pomoc, nebezpečné látky a podobně.<o:p></o:p>

<o:p></o:p>Václav Syrový
Jednatel SDH

-kuw-

Sdílet