Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bednění mostu silničního obchvatu u Jablůnky

Dne 14. 5. 2008 v 11:28 hod. byli hasiči informováni o požáru mostu u obce Jablůnka na Vsetínsku.

Dne 14. 5. 2008 v 11:28 hod. byli hasiči informováni o požáru mostu u obce Jablůnka na Vsetínsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Jablůnky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru dřevěného obložení stavěného mostu silničního obchvatu u Jablůnky.

Kouř a požár zpozorovali jako první dělníci na stavbě silničního obchvatu úseku I/57 Semetín – Bystřička. Okamžitě informovali stavbyvedoucího, hasiče a pokoušeli se požár hasit pomocí vody ze stavby.Po příjezdu hasičů bylo nataženo na most vysokotlaké vodní vedení a požár byl postupně lokalizován a uhašen asi po hodině zásahu. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Zásahem se podařilo zabránit dalšímu šíření na dřevěné stavební konstrukce u mostu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Dělníci uvedli, že před polednem skončili pracovníci jiné firmy práce na armaturách mostu. Subdodavatelská firma svařovala výztuže mostní konstrukce. Po odchodu došlo k požáru dřevěného bednění z dřevotřískových nosníků a překližky.

Požár ničil část bednění a způsobil škodu za 20.000 Kč. Zásahem dělníků a hasičů se podařilo uchránit další majetek za nejméně 400 tis. Kč. 100 tis. korun připadá na bednění a zbylých 300 tis. na uchráněná ložiska mostovek. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost dělníků při svařování výztuh a přestupek byl na místě vyřešen v blokovém řízení.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje




-swo-

Sdílet