Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyvrácené stromy a neznámý prášek na poště

Silný vítr při včerejší odpolední bouřce zaměstnal na několika místech hasiče, kteří vyjížděli především k vyvráceným stromům na Blanensku.

Hasiči odstraňovali stromy a větve<o:p></o:p>

<o:p></o:p>Silný vítr při včerejší odpolední bouřce zaměstnal na několika místech hasiče, kteří vyjížděli především k vyvráceným stromům na Blanensku. Uvolněnou větev stromu ohrožující ve výšce zhruba osmi metrů chodce odpoledne hasiči pomocí automobilového žebříku odřezali a odstranili nad silnicí z Blanska do Těchova. Krátce před půlnoci hasiči odstraňovali vyvrácený strom, který zatarasil silnici v Šebrově – sv. Kateřině na Blanensku. Dva překážející stromy rozřezali a odstranili také v noci na dnešek ze silnice z Adamova do Blanska.

Na Brněnsku hasiči včera odpoledne vyjížděli do Polní ulice v Ivančicích. Pomocí horolezecké techniky se střechy domu odstranili uvolněné plechy ohrožující chodce. V Brně hasiči v podvečer zasahovali v Bratislavské ulici. Pomocí výškové techniky provizorně zajistili kabel veřejného osvětlení, který se utrhl ze sloupu a visel až na chodník. 

<o:p>
</o:p>Na poště byl sójový prášek<o:p></o:­p><o:p></o:p>

<o:p></o:p>
K úniku neznámého bílého prášku hasiči dnes ráno vyjížděli na poštu v Brněnské ulici v Tišnově na Brněnsku. Z narušeného balíku se na plochu zhruba tří čtverečních metrů vysypal bílý prášek. Balík včetně vysypaného prášku zajistili chemici z tišnovské laboratoře školícího střediska HZS Jihomoravského kraje. Průzkum balíku a jeho obsahu nezjistil žádné nebezpečí. Bílý prášek se sypal se 400 gramového sáčku s instantním sójovým nápojem, který si adresát balíku objednal jako doplněk stravy.


por. Mgr. Jaroslav Haid,
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-kuw-

Sdílet