Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Josef Kroupa i přes počáteční pád získal na horských kolech v Americe čtvrté místo, následoval ho Jan Šeps

Více než tři desítky závodníků se na Světových policejních a hasičských hrách v americkém Fairfaxu zúčastnily strhujícího boje o nejlepší místa v závodě horských kol. Jedna z nejtěžších tratí, kterou závodníci pamatují, byla připravena jižně od pořádajícího města a Češi Jan Šeps a Josef Kroupa k ní zamířili již nedlouho po rozbřesku. Start byl stanoven na osmou hodnu ranní.

Světové policejní a hasičské hry jsou svátkem, jedinečnou událostí, na které je pro každého sportovce z hasičských řad čest reprezentovat svůj stát, svou stanici, svůj sbor.

Celý závod začínal stoupáním, za nímž se trať zúžila na velmi omezenou stezku těžkým terénem. Bohužel se při hromadném startu hrdinně útočící Josef Kroupa nevyhnul pádu poté, co mu za ním jedoucí soupeř zasáhl zadní pneumatiku. I přesto nasadil na trati s omezenou možností předjíždění strhující tempo a velkou část ztráty během 25kilometrového závodu dohnal.

V cíli pak bylo jasno – Josef Kroupa s časem 1 hodina a 17 minut jen těsně nedosáhl na stupně vítězů, hned za ním pak skončil kolega Jan Šeps.

Sdílet
Seriál: WPFG 2015: Fairfax